De arbeidsdeskundige bekijkt samen met de werknemer en de werkgever in hoeverre belasting en belastbaarheid in balans zijn. Ook wordt vastgesteld of de medewerker binnen de eigen organisatie aan de slag kan of dat uitgekeken moet worden naar werk elders. Om dat re-integratietraject goed te laten verlopen, analyseert de arbeidsdeskundige de problemen. Bovendien worden de arbeidsmogelijkheden in kaart gebracht en wordt een concreet re-integratieplan opgesteld.

Het arbeidsdeskundig onderzoek in het kort

  • Een uitgebreide functieomschrijving  en beschrijving van de werkbelasting.
  • Advies over aanpassingen op de werkplek, hulpmiddelen en (mogelijke) subsidies op grond van sociale verzekeringen.
  • Advies over mogelijke hervatting van de eigen of andere werkzaamheden bij de eigen werkgever of bij een andere werkgever.
  • Advies over voorzieningen, begeleiding of trainingen die nodig zijn om het (nieuwe) werk goed uit te voeren.

Voor wie is het bedoeld?

Het arbeidsdeskundig onderzoek is bedoeld voor werkgevers en verzekeraars die het belang inzien van professioneel omgaan met langdurig verzuim als gevolg van visuele beperkingen.

Uw voordeel

Met een arbeidsdeskundig onderzoek kunt u in het algemeen de verzuimduur verkorten. Bovendien beperkt u als werkgever de instroom in de WIA en beperkt u als verzekeraar de schadelast. Ook krijgt u inzicht in de subsidie- en arbeidsmogelijkheden van de verzuimende werknemer of zelfstandige.

Een arbeidsdeskundig onderzoek kost € 1499,-